Wie ben ik

Jolanda van der Pol van Jolanda Coaching, mensen en relaties

Mensen en hun relaties: van antropoloog naar coach

Mensen en hun relaties interesseren mij al van jongs af aan. Ik ben in 1968 geboren in Delft waar ik ben opgegroeid. Daarna heb ik gewoond, gewerkt en gestudeerd in Zwitserland, Londen en Amsterdam. Van oorsprong ben ik antropoloog. Vanuit die achtergrond heb ik gereisd door Oost-Afrika en hield ik mij beroepsmatig bezig met achterstandswijken en de ontwikkeling van leefbaarheid in de stad. Ik ben veel individuele problematiek tegengekomen en heb gezien hoe mensen (samen)leven en welke knelpunten er kunnen ontstaan in relatie tot de ander.

Ik heb zelf ook crises ervaren en achter me gelaten. Daardoor heb ik geleerd dat een crisis niet leuk is, maar je ook verder kan helpen. Ik ben daarom verder gaan leren over mensen en relaties. Om te beginnen een intensieve opleiding tot Lifecoach, gevolgd door Relatiecoaching, Relatietherapie en nog meer opleidingen en trainingen op het gebied van o.a. het verbeteren van het zelfbeeld en het verbeteren van relaties. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Interesse voor mensen, hun relaties, wat hen beweegt en hoe zij in beweging komen. Dit loopt als een rode draad door mijn keuzes voor studie en werk. De opgedane werkervaring, mijn kennis en levenservaring komen nu samen in mijn eigen praktijk voor coaching.

Sensitief én nuchter, vol humor én respect

Ik ben betrokken en motiverend, analytisch zonder de gevoelskant te verliezen. Door mijn oprechtheid en (zelf)reflectie ontstaat er ruimte voor anderen om zichzelf te zijn en zichzelf te kunnen laten zien. In de omgang met anderen vind ik respect en humor van groot belang. Ik werk vanuit veiligheid en zorgvuldigheid.

Opleidingen en trainingen

*IBCT : Integrative Behavioural Couple Therapy, P. Dijkstra
*IBCT: Integrative Behavioural Couple Therapy, masterclasses Overspel in Relaties
*ERV: Eenzijdig Relaties Verbeteren, 2 jarig traject Anachroon
*Samengestelde gezinnen begeleiden, Cindy Schepers
*Opleiding tot Relatiecoach, SonneveltOpleidingen
*Lifecoaching, Atma, Post HBO http://www.atma.nl/
*University of London, School of Oriental and African Studies (SOAS) : Social Anthropology, BA
*Vrije Universiteit Amsterdam antropologie/sociologie, MA
*Afrikanistiek en Perzisch
*Herwaardering- Co- Counselen (HCC)
*Touch for Health 1,2,3
*Stress Release 1 en 2
*Introductie EFT (Emotional Freedom Technique)
*Mindfulness training
*Intuïtieve Ontwikkeling (CLI)
*Byron Katie