Wie ben ik

Jolanda coaching

Van antropoloog naar coach

Ik ben in 1968 geboren in Delft waar ik ben opgegroeid. Daarna heb ik gewoond, gewerkt en gestudeerd in Zwitserland, Londen en Amsterdam. Van oorsprong ben ik antropoloog. Vanuit die achtergrond heb ik gereisd door Oost-Afrika en hield ik mij beroepsmatig bezig met achterstandswijken en de ontwikkeling van leefbaarheid in de stad. Ik ben veel individuele problematiek tegengekomen en heb gezien hoe mensen (samen)leven en welke knelpunten er kunnen ontstaan.

Ook zelf heb ik crises aan den lijve ondervonden en achter me gelaten. Daardoor heb ik ervaren dat een crisis een keerpunt kan zijn. Ik heb het roer omgegooid en de opleiding tot Lifecoach gevolgd bij het Atma Instituut voor Lifecoaching. Ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen.

De interesse voor mensen, wat hen beweegt en hoe zij in beweging komen, loopt als een rode draad door mijn keuzes voor studie en werk. De opgedane werkervaring, mijn kennis en levenservaring komen nu samen in mijn eigen praktijk voor coaching.

Sensitief én nuchter, vol humor én respect

Ik ben betrokken en motiverend, analytisch zonder de gevoelskant te verliezen. Door mijn oprechtheid en (zelf)reflectie ontstaat er ruimte voor anderen om zichzelf te zijn en zichzelf te kunnen laten zien. In de omgang met anderen vind ik respect en humor van groot belang. Ik werk vanuit veiligheid en zorgvuldigheid.

Opleidingen en cursussen

*University of London, School of Oriental and African Studies (SOAS) : Social Anthropology, BA
*Vrije Universiteit Amsterdam antropologie/sociologie, MA
*Afrikanistiek en Perzisch
*Herwaardering- Co- Counselen (HCC)
*Touch for Health 1,2,3
*Stress Release 1 en 2
*Introductie EFT (Emotional Freedom Technique)
*Mindfulness training
*Intuïtieve Ontwikkeling (CLI)
*Life Coaching (ATMA- HBO http://www.atma.nl/)
*Byron Katie                                                                                                                *Relatiecoach (1 jarige opleidingHBO niveau bij SonneveltOpleidingen)